Eenvoudige Cosmetische ingreep? Kies Voor Fillers!

We horen steeds vaker over cosmetische behandelingen waarmee je er meteen weer fris en strak uitziet. Maar wil je een simpele, effectieve en niet-ingrijpende cosmetische ingreep om er jonger uit te zien? Fillers zijn een uitstekende keuze! In deze blogpost vertellen we je alles wat je moet weten over fillers, welke soorten er zijn en de te verwachten resultaten. Lees snel verder om meer te ontdekken!

Wat zijn fillers?

Fillers zijn injecteerbare gels die voornamelijk bestaan uit hyaluronzuur. Dit is een lichaamseigen stof die van nature voorkomt in onze huid en verantwoordelijk is voor een goede hydratatie en elasticiteit. Door fillers toe te dienen, kunnen we fijne lijntjes, rimpels en volumeverlies vervagen of geheel laten verdwijnen. Bovendien stimuleren ze de aanmaak van collageen en elastine, waardoor de huid strakker en steviger aanvoelt. Fillers worden voornamelijk gebruikt voor het behandelen van verouderingsverschijnselen in het gezicht en soms ook op de handen en het decolleté.

De behandeling: pijn en duur

Een behandeling met fillers is vrijwel pijnloos en vereist geen verdoving. De huid wordt voorafgaand aan de behandeling gereinigd en gedesinfecteerd en de filler wordt met behulp van een dunne naald of canule op de juiste plaatsen geïnjecteerd. Dit duurt meestal niet langer dan 30 minuten, afhankelijk van het te behandelen gebied. Na de behandeling kun je meteen je dagelijkse bezigheden hervatten. Mogelijke bijwerkingen zijn zwelling, roodheid, blauwe plekken en gevoeligheid op de injectieplaats, maar dit trekt meestal binnen enkele dagen weg.

Resultaten van fillers

Het resultaat van een fillerbehandeling is direct zichtbaar en houdt gemiddeld 6 tot 12 maanden aan, afhankelijk van het type filler en de behandelde zone. Het is belangrijk om te weten dat fillers een verzachtend effect hebben op rimpels en volumeverlies en geen drastische veranderingen teweegbrengen. Dit maakt fillers juist zo populair, omdat ze een subtiel en natuurlijk ogend resultaat geven.

Kosten en vergoeding

De kosten van fillers variëren afhankelijk van het type filler, het te behandelen gebied, en de hoeveelheid die nodig is voor een effectief resultaat. Een behandeling kan variëren van enkele honderden euro’s tot meer dan duizend euro. Helaas worden fillers niet vergoed door de zorgverzekeraar, tenzij er sprake is van een aantoonbare medische noodzaak. Informeer bij je zorgverzekeraar of een eventuele vergoeding mogelijk is, en vraag om een duidelijk kostenoverzicht bij je behandelend arts, zodat je van tevoren weet wat je kunt verwachten.

Fillers zijn een veilige, niet-ingrijpende en effectieve manier om je gezicht op te frissen en verouderingsverschijnselen tegen te gaan. Met hun natuurlijke resultaten, snelle behandeling en direct zichtbare effect, zijn ze een geweldige keuze voor iedereen die een subtiel cosmetisch ingrijpen overweegt. Neem contact op met een erkende arts of kliniek om meer te weten te komen over fillers. Zo weet je zeker dat je straks kunt genieten van een fris, strak en jeugdig uiterlijk!

Lees meer over fillers op www.facelandclinic.com !